středa 16. února 2011

Jambalaya

Ingredience:

500 g vařeného uzeného masa
250 g rýže
3 cibule
2 paličky česneku
4 lžíce másla
350 g rajčat
2 zelené papriky
1 chilli paprička
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička nasekaného oregana
sůl
pepř

Postup:

Rýži propláchneme, zalijeme dvojnásobným množstvím vařící vody, osolíme a na mírném plameni dusíme asi 25 minut doměkka.

Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme semeníků a nakrájíme na proužky.

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a zpěníme na něm nakrájenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek, papriky, rajčata a chilli papričku. Osolíme, opepříme a podusíme doměkka.

Na druhé pánvi na zbývajícím másle opečeme uzené maso nakrájené na kostičky společně s paprikou a oreganem. Opečené maso promícháme s podušenou zeleninou a rýží a necháme asi 10 minut odstát v teple.

Reklama LUMAL

Žádné komentáře:

Okomentovat