´
Ingredience:
300 g čerstvých jedlých hub
2 brambory
1 mrkev, celer a petržel
Šalotka
2 stroužky česneku
sůl
pepř
mletý kmín
čerstvá petrželka
majoránka
1 lžíce másla
Postup:
Očistěte
houby a nakrájejte je na menší kousky. Omyjte a oloupejte brambory, mrkev, celer a petržel a nakrájejte je na kostičky. Na másle zpěňte na drobnou nasekanou šalotku. Pozor, aby se máslo nepřipálilo! Přidejte
houby a kořenovou zeleninu a podlijte troškou vody. Nechte dusit přibližně 5 minut. Poté dolijte přibližně 1 litr vody, přidejte utřený česnek, sůl, pepř a kmín podle chuti. Vařte do měkka cca 10 až 15 minut. Ke konci varu přidejte čerstvou petrželku.
Žádné komentáře:
Okomentovat