středa 20. října 2010

Rybí polévka

Ingredience:

2 lžíce olivového oleje
1 velkou bramboru
1 středně velkou cibuli
1 velký stroužek česneku
800g krájených loupaných rajčat v konzervě
2 polévkové lžíce rajčatového pyré
1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
několik kapek sójové omáčky
sůl a pepř podle chuti
410g sterilovaných bílých fazolí
500g nakrájeného masa z bílé ryby
hrst nasekané zelené petrželky

Postup:

Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo v pánvi wok. Oloupané nakrájené brambory osušte kuchyňským papírem a vhoďte do rozpáleného oleje. Opečte dozlatova, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte ještě 3–4 minuty, aby i cibulka zezlátla. Vmíchejte rajčata, pyré, tymián, sójovou omáčku a několik minut povařte. Přidejte fazole, sůl a pepř. Navrch položte rybu tak, aby byla ponořená. Dále už nemíchejte, aby se ryba nerozdrobila. Zakryjte a lehce poduste 4 minuty, jen do dovaření ryby. Podávejte sypané zelenou petrželkou.
Tato rybí polévka je mnou osobně odzkoušená a mohu ji jen doporučit. Dokonce bych zkusil přidat nějaký ten stroužek česneku navíc. A polévky? Ty prostě miluju.

Žádné komentáře:

Okomentovat