úterý 19. října 2010

Zapečené palačinky se skořicí a švestkami

Ingredience:

700 ml mléka,
200 g celozrnné pšeničné mouky,
špetka soli,
½ lžičky skořice,
2 lžíce ovocného cukru,
3 vejce,
300 g švestek,
200 g švestkových povidel,
3 lžíce bílého jogurtu,
olej

Postup:

Z 500 ml mléka, celozrnné mouky, 2 vajec, špetky soli, skořice a ovocného cukru vymícháme hladké těsto a na oleji usmažíme palačinky.
Odpeckované švestky rozmixujeme s povidly a jogurtem. Náplní potřeme palačinky, které zabalíme do ruliček a naskládáme do vymazané zapékací mísy. Zalijeme směsí z 200 ml mléka a 1 vejce a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat