čtvrtek 21. října 2010

Úhoř na žampionech

Ingredience:

úhoř
200 g žampiónů
4 dcl rybího nebo hovězího vývaru
50 g tuku
5 lžic hladké mouky
muškátový květ
bílý pepř
2 žloutky
citrónová šťáva

Postup:

Úhoře očistíme, stáhneme z kůže, vykucháme, vykostíme a pokrájíme na dílky. Prosolíme a necháme asi 30 minut odležet. Potom jej vložíme do hrnce, přidáme nakrájené žampióny, přelijeme vývarem a vaříme 15 minut. Z tuku a mouky připravíme jíšku, vyjmeme uvařeného úhoře a jíškou zahustíme omáčku, ochutíme. Do hotové omáčky přidáme vaječné žloutky a ještě krátce provaříme. Částí omáčky přelijeme rybu, část můžeme podávat zvlášť.

Žádné komentáře:

Okomentovat