úterý 19. října 2010

Tvarohové palačinky s hruškami

Ingredience:

400 ml mléka,
1 vejce,
špetka soli,
3 lžíce celozrnné pšeničné mouky,
6-7 lžic hladké mouky,
2 lžíce ovocného cukru,
200 g měkkého tvarohu + 100 g na potření palačinek,
1 větší hruškový kompot (asi 400 g),
2 lžičky javorového sirupu (nebo podle chuti),
olej

Postup:

Do mísy nalijeme mléko, přidáme tvaroh, ovocný cukr, vejce a špetku soli a vše zpracujeme ručním šlehačem. Pak přidáváme postupně obě mouky a vyprycujeme řidší těsto, které necháme chvíli stát.
Mezitím si do 100 g měkkého tvarohu nalijeme trochu hruškové šťávy z kompotu a ještě podle chuti dosladíme javorovým sirupem.
Z těsta usmažíme palačinky, které potřeme ochuceným tvarohem, přehneme a ozdobíme nakrájenými hruškami z kompotu.

Žádné komentáře:

Okomentovat