úterý 19. října 2010

Špaldové palačinky s mandlemi a třešňovou náplní

Ingredience:

těsto:
3 vejce,
50 g ovocného cukru,
špetka soli,
150 g celozrnné špaldové mouky,
300 ml mléka,
50 g mletých loupaných mandlí

olej na smažení

náplň:
1 velký třešňový kompot,
2 lžíce skořicového cukru,
1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup:

Žloutky smícháme s ovocným cukrem, špetkou soli, špaldovou moukou, mlékem a mletými mandlemi. Pak vmícháme tuhý sníh z bílků. Na rozehřátém oleji upečeme palačinky.
Do menšího hrnce dáme 120 ml šťávy z třešňového kompotu, přidáme skořicový cukr a škrobovou moučku a přivedeme k varu. Přidáme jemně posekané třešně a 5 minut na mírném plameni povaříme. Třešňovou hmotu necháme vychladnout.
Jednotlivé palačinky na talíři poklademe třešňovou náplní, palačinky přehneme a ještě můžeme ozdobit šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat