úterý 19. října 2010

Špaldové jablečno - hruškové palačinky

Ingredience:

500 ml mléka,
150 g celozrnné špaldové mouky,
1 vejce,
malá špetka soli,
2 nahrubo nastrouhaná jablka,
1 větší nahrubo nastrouhaná hruška,
½ lžičky mleté skořice,
asi 2 lžíce ovocného cukru,
olej

Postup:

Do mléka vklepneme vajíčko a s malu špetkou soli ho rozšleháme ručním šlehačem. Pak postupně přisypáváme celozrnnou špaldovou mouku a vyšleháme dohladka. Přimícháme nahrubo nastrouhaná jablka a hrušku a ochutíme skořicí a ovocným cukrem. Na rozehřátém oleji smažíme silnější palačinky z obou stran. Podáváme jen tak, bez náplně, třeba stočené do ruliček nebéo nakrájené na širší nudličky.

Žádné komentáře:

Okomentovat