úterý 19. října 2010

Rýžové palačinky s pomerančovým krémem

Ingredience:

400 ml mléka,
40 g celozrnné špaldové mouky,
40 g hladké mouky,
2 vejce,
špetka soli,
70 g uvařené rýže,
250 ml pomerančové šťávy,
1 lžíce kukuřičného škrobu,
1 lžíce hnědého cukru,
olej,
kompotované ovoce na ozdobu

Postup:

Do větší mísy nalijeme mléko, vklepneme vejce a přidáme špetku soli, obě mouky a vymícháme dohladka. Těsto necháme chvíli odpočinout a pak do něj vmícháme uvařenou vychladlou rýži. V pomerančové šťávě rozmícháme škrobovou moučku, přidáme cukr a za stálého míchání povaříme, až vznikne hustá omáčka. Z těsta usmažíme palačinky z obou stran dozlatova. Na talíři je přelijeme hotovým pomerančovým krémem a zdobíme libovolným kompotovaným ovocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat