čtvrtek 21. října 2010

Pstruh s bylinkovou nádivkou

Ingredience:

2 pstruzi
sůl
pepř
zhruba 2 lžíce strouhanky
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 cibule
150g čerstvého smetanového sýra
1 svazek bazalky (několik lístků odložíme na ozdobu)
4 plátky anglické slaniny
250ml bílého vína
250g žampionů
2 pórky
4 lžíce vychlazeného másla
rajčata

Postup:

Pstuhy omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Strouhanku opražíme na oleji. Cibuli a česnek oloupeme, posekáme, přidáme ke strouhance a osmahneme. Vmícháme sýr. Bazalku omyjeme, pokrájíme a přidáme do nádivky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pstruha naplníme nádivkou a obalíme slaninou. Pečeme 30 minut, po 15 min. přilijeme víno. Půlky žampionů a kolečka pórku smažíme na 1 lžíci másla 6 - 8 min. Potom přidáme omyté kousky rajčat. Vypečenou šťávu z ryby uvedeme do varu, vmícháme 3 lžíce másla, okořeníme. Rybu s omáčkou, zeleninou a žampiony ozdobíme bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat