úterý 19. října 2010

Palačinky plněné ricottou a zeleninou

Ingredience:

500 ml mléka,
asi 7 lžic celozrnné pšeničné mouky,
sůl,
2 vejce,
1 kelímek sýra Ricotta,
2 mrkve,
1 kedlubna,
5 lžic mraženého hrášku,
olej

Postup:

Z mléka, celozrnné mouky, vajec a soli vymícháme hladké těsto, z nehož opečeme na oleji palačinky.
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou mrkev a kedlubnu, přidáme mražený hrášek a pod pokličkou vše podusíme doměkka. Osolíme.
Každou palačinku potřeme Ricottou, kterou jsme chvíli nechali při pokojové teplotě, aby nebyla moc studená. Na to rozložíme vždy trochu zeleninové směsi a každou palačinku přeložíme napůl.

Žádné komentáře:

Okomentovat