úterý 19. října 2010

Palačinky plněné krůtím masem

Ingredience:

150 g celozrnné pšeničné mouky,
2 vejce,
sůl,
50 g rozpuštěného másla,
380 ml mléka,
olej

náplň:
500 g krůtího masa,
2 jarní cibulky,
1 malá plechovka žampiónů,
100 ml kysané smetany,
sůl,
olej

Postup:

Do mísy nalijeme mléko, přidáme špetku soli, vajíčka a rozšleháme ručním šlehačem. Pak postupně zašleháme celozrnnou mouku, až vznikne středně husté hladké těsto. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Z těsta smažíme palačinky po obou stranách dozlatova. Pak je uložíme do většího hrnce s pokličkou.
Na oleji osmahneme na tenká kolečka nakrájené jarní cibulky, přidáme na malé kousky nakrájené krůtí maso, přidáme kysanou smetanu a dusíme pod pokličkou. Po chvíli přidáme slité a pokrájené žampióny a dodusíme doměkka. Podle chuti osolíme a připravenou náplní plníme palačinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat