úterý 19. října 2010

Palačinky plněné křupavou zeleninou

Ingredience:

300 ml mléka,
2 vejce,
250 g celozrnné pšeničné mouky,
½ sáčku prášku do pečiva bez fosfátů,
olej

náplň:
2 lžíce másla,
1 větší mrkev,
1 kedlubna,
2 lžíce jemně posekané zelené petrželky,
Solčanka

Postup:

Mléko smícháme s vejci, solí, celozrnnou moukou a práškem do pečiva. Vymícháme hladké těsto, z kterého pečeme na rozehřátém oleji tenké palačinky z obou stran.

Příprava náplně:

Na másle osmahneme na hrubo nastrouhanou mrkev a kedlubnu. Ochutíme Solčankou a přidáme sekanou petrželovou nať. Podusíme asi 3 minuty pod pokličkou a touto zeleninovou směsí plníme palačinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat