čtvrtek 28. října 2010

Krémová rybí polévka

Ingredience:

400 g filetů z tresky
1 menší cibule
1 mrkev
1 petržel
1 celer
špetka muškátového oříšku, bobkový list a nové koření
bylinková sůl
1 lžíce řepkového oleje

Postup:

Nakrájejte cibulku a zpěňte ji v hrnci na řepkovém oleji. Očistěte a omyjte kořenovou zeleninu a nakrájejte ji na kostičky a spolu s nakrájenými filety z tresky přidejte do hrnce s cibulkou. Zalijte vodou a ochuťte bylinkovou solí, muškátovým oříškem, bobkovým listem a novým kořením. Polévku nechte trošku vychladnout, vyndejte z ní bobkový list a nové koření, poté rybí vývar rozmixujte a před podáním jej ještě zlehka povařte.

Žádné komentáře:

Okomentovat