čtvrtek 28. října 2010

Houbová polévka

´

Ingredience:

300 g čerstvých jedlých hub
2 brambory
1 mrkev, celer a petržel
Šalotka
2 stroužky česneku
sůl
pepř
mletý kmín
čerstvá petrželka
majoránka
1 lžíce másla

Postup:

Očistěte houby a nakrájejte je na menší kousky. Omyjte a oloupejte brambory, mrkev, celer a petržel a nakrájejte je na kostičky. Na másle zpěňte na drobnou nasekanou šalotku. Pozor, aby se máslo nepřipálilo! Přidejte houby a kořenovou zeleninu a podlijte troškou vody. Nechte dusit přibližně 5 minut. Poté dolijte přibližně 1 litr vody, přidejte utřený česnek, sůl, pepř a kmín podle chuti. Vařte do měkka cca 10 až 15 minut. Ke konci varu přidejte čerstvou petrželku.

Žádné komentáře:

Okomentovat