pátek 22. října 2010

Farmářská polévka

Ingredience:

2 pórky
2 velké mrkve
1 malé bíle zelí
1 velká cibule
250g celeru
125g šunky
50g másla nebo margarínu
1l masoveho vývaru (instant) nebo vody
100g rýže
sůl
mletý černý pepř
půl svazečku petrželové natě

Postup:

Zeleninu očistíme, opláchneme, pórek a mrkev nakrajíme na kolečka, zelí na nudličky. V hrnci ohřejeme máslo, přidame zeleninu, krátce za občasného míchání dusíme. Zalijeme vývarem, který jsme připravili podle návodu na obalu. Přivedeme k varu, vsypeme rýži, dochutíme solí a pepřem. Přikryté vaříme na mírném ohni 20 minut. Tesně před dovařením vložíme do polévky nakrájenou šunku, dochutíme dle potřeby. Petrželovou natí posypeme polévku.

Žádné komentáře:

Okomentovat