neděle 24. října 2010

Dubrovnická minestra

Ingredience:

250 g brambor
100 g cukety
100 g fazolových lusků
300 g uzeného vepřového masa
150 g uzeného jehněčího masa
100 g slaniny
1 vepřová klobása s paprikou
5 stroužků česneku
60 g baby karotek
2 snítky nasekané petrželky
1 l vody
2 lžíce olivového oleje
pepř
sůl

Postup:

Oloupané brambory a cuketu nakrájíme na kostičky.
Maso pokrájíme na kousky a ve vodě uvaříme do měkka, pak je vyjmeme a do vývaru nasypeme brambory, cuketu a fazolové lusky, kterým odřízneme konce. Vaříme dalších 15 minut.
Petrželku a utřený česnek promícháme s olivovým olejem a spolu s kostičkami slaniny, kolečky klobásy, karotkou a masem přidáme do polévky. Dosolíme a společně vaříme ještě 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat