čtvrtek 21. října 2010

Candát nadívaný v alobalu

Ingredience:

Candát
houska
citron
1 cibule
200 g uzeného masa (osvědčil se mi uzený vepřový bok)
1 vejce
lžička hořčice
sůl
pepř

Postup:

Candáta pokapeme citronovou šťávou a necháme 15-20 minut odležet.
1/2 housky namočíme do vody a dobře vymačkáme. Nakrájíme na drobno 1 cibuli. Housku a cibuli smícháme s 200 g drobně nakrájeného uzeného masa, 1 vejcem, lžičkou hořčice, solí, pepřem. Candáta zevnitř i z venčí osolíme a opepříme, candátovu břišní dutinu naplníme nádivkou a uzavřeme. Zabalíme do alobalu a vložíme do zapékací nádoby nádivkou dolů. Po upečení rozbalíme rybu a nakrájíme na podkovy. Pečeme ve středně horké troubě.
Pečeme zhruba 1 hodinu.
Podáváme s bramborem, hranolky.

Místo candáta, lze použít i štiku, nebo bolena.

Žádné komentáře:

Okomentovat