neděle 24. října 2010

Bramborová polévka s rajčaty a rýží

Ingredience:

300 g brambor
olej
2 lžíce hladké mouky
70 g rajčatového protlaku
3 lžíce rýže
1 cibule
1 lžička cukru
1 bobkový list
mletý černý pepř
sůl

Postup:

Přebranou a opláchnutou rýži vaříme v 1 l osolené vody 10 minut. Potom přidáme opláchnuté, očištěné brambory nakrájené na kostky a vaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli ismažíme na oleji, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme vodou, vlijeme do polévky a vaříme 10 minut. Protlak rozmícháme s trochou studené vody, vmícháme do polévky spolu s bobkovým listem, cukrem, pepřem a povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat